TOST PEYNİRİ ve MOZARELLA

Tost Peyniri, blok tip proses peynir olarak da bilinen bir çeşit eritme peyniridir. 

Mozarella genellikle pizza, lazanya, salata, sandviç gibi gıdalarda kullanılan İtalyan kökenli  bir peynirdir. Erime özelliği ve esnek dokusu ile bilinir.

Milactein® ve Promilac® stabilizör serileri, analog mozarella, blok tost peyniri ve dilimlenmiş tost peynirinde son ürün tekstürünü geliştirmek amacıyla tasarlanmış stabilizör sistemlerdir.

Ürüne kolay dilimlenebilir bir yapı sağlar.

Bıçağa yapışmayı minimuma düşürür.

Elastik yapı vererek ürünün parçalanmasını engeller.

Tost ve pide peyniri kullanımında uzama performansını iyileştirir.

Teleme içerisinde kolay dağılır, topak yapmaz.

Düşük kuru maddede optimum ağız dolgunluğu sağlar.